KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (t.v.) mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum heller bør søke tettere samarbeid med KrF enn å fortsette det rødgrønne samarbeidet. Her i samtale under åpningen av Stortinget i forfjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener Sp heller bør søke tettere samarbeid med KrF enn å fortsette det rødgrønne samarbeidet.

– Vi har hatt mye godt samarbeid opp gjennom, og vi har mye enighet om ulike saker i dag. Derfor synes jeg Sp bør finne tilbake med KrF, sier Ropstad til Klassekampen.

Frieriet kommer etter en helg der KrF har vært samlet til landskonferanse på Gardermoen. Partileder Ropstad brukte blant annet anledningen til å be om ro rundt Granavolden-plattformen og til å løfte fram klima som en viktigere sak for KrF.

I oktober sa Venstre-leder Trine Skei Grande til Aftenposten at hun var åpen for å bytte ut Frp med MDG i et regjeringssamarbeid i framtiden.

Ropstad vil overfor Klassekampen ikke spekulere på et mulig samarbeid med miljøpartiet. Et samarbeid med Sp og leder Trygve Slagsvold Vedum er han mer åpen om.

– Foreløpig har jeg respekt for at Trygve Slagsvold Vedum peker på motsatt side. Men jeg skjønner ikke hva Sp har å hente fra Rødt, SV og MDG. Det undrer meg, sier Ropstad.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂