Tysk politi i bydelen Connewitz i Leipzig den 1. januar 2020, der en politimann ble alvorlig skadet i sammenstøt med venstreekstremister. Foto: Sebastian Willnow / DPA / AFP / Scanpix.

Sjefen for sikkerhetstjenesten Verfassungsschutz i den tyske delstaten Hamburg, Torsten Voß, advarer mot advarer mot en opptrapping av den venstreekstreme volden i Tyskland.

«Handlinger fra det venstreekstreme miljøets side tegner et bilde av en eskalering, for de retter seg ikke lenger bare mot ting som boliger, partikontorer eller kjøretøy, men nå også direkte mot mennesker liv og helbred», sier Voß til Welt am Sonntag.

Voß viser til et angrep der en politimann ble alvorlig skadet i Leipzig-bydelen Connewitz, hvor venstreekstremister trener på kampsport. «Dette bringer oss i retning av en ny venstreterrorisme», advarer han.

Claus Cortnumme, som er sjef for kriminalpolitiet Landeskriminalamt (LKA) i delstaten Hamburg, sier til den tyske avisen at det i løpet av de to siste årene er registrert 36 spesielt bemerkelsesverdige angrep med steiner, brannstiftelse eller maling fra det venstreekstreme miljøet.

Ifølge en utredning fra LKA har det funnet sted fire angrep mot medlemmer av Senatet, foruten brannstiftelse og skadeverk mot boligen til Tysklands finansminister, også tidligere ordfører, Olaf Scholz (SPD). I tillegg kommer angrep mot rettsbygninger, politistasjoner og bedrifter.

Bare i Hamburg regner delstatens kriminalpoliti med at det bor 935 voldsorienterte venstreekstremister.

Dennis Gladiator, som representerer CDU i Hamburgs delstatsparlament, anklager de rødgrønne for å ignorere og tolerere venstreekstreme handlinger og trenere bekjempelse av venstreekstremisme.
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.