Etter det blodige og politisk motiverte overfallet på AfD-politikeren Frank Magnitz i Bremen, som fant sted etter en rekke angrep på AfD-kontorer i desember, har VG fortjenstfullt satt søkelys på den venstreekstreme volden i Tyskland.

Det viser seg at det er mer venstreekstrem enn høyreekstrem vold i Tyskland:

En av Tysklands fremste ekstremismeeksperter, Eckhard Jesse, advarer mot å undervurdere venstreekstremismen i landet.

– Ifølge observasjonene til sikkerhetstjenesten er volden fra venstre de siste årene vært betraktelig høyere enn fra høyre, sier den ansette professoren til Rhein-Neckar-Zeitung.

I 2017 registrerte det tyske kriminalpolitiet 1130 politisk motiverte voldshandlinger fra høyreekstreme, og 1967 fra venstreekstreme, skriver Die Welt. Tallene for 2018 er ennå ikke offentliggjort. Også i årene før har politisk motiverte voldshandlinger fra venstre vært tallmessig over høyre. I 2016 ble det registrert 1698 voldshandlinger fra høyre, og 1702 fra venstre. I 2015 ble det registrert 2246 voldshandlinger fra venstreekstreme, 1485 fra høyreekstreme.

Med tanke på all oppmerksomheten og alle fordømmelsene som blir både reelle og innbilte høyreekstremister til del i Tyskland, hvem skulle ha trodd at det forholdt seg slik?

Kanskje det har å gjøre med at kun den groveste volden skaper interesse. En annen forsker fremhever at de høyreekstreme står bak flest drap.

Men hva er det som i det lange løp påvirker politikken mest? De få drapene eller det vedvarende, kontinuerlige spekteret av fiendtlighet som strekker seg fra venstresidens intellektuelle hverdagsterrorisme til det høye antallet episoder av udødelig vold som ikke avstedkommer noen moralske pekefingre?

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂