Foto: Google maps

Etter nettopp å ha lagt ut en NTB-melding om saken, oppdager jeg at VG tre timer før NTB la ut sin artikkel at VG oppga både navn og bilde på norsk-pakistaneren samt navngir butikken som politiet etterforsker. Det er Sheik Enterprises på Grønland. Politiet oppgir også navnet på eieren av butikken i VGs artikkel. Hvorfor videreformidler ikke NTB dette til andre norske medier?

I VG står det:

– Politiet har satt Saleem Ahmad under etterforskning og det innhentes nå opplysninger i saken, sier Martin Østby, avsnittsleder ved finans- og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt, til VG.

I NTBs versjon:

Martin Østby, avsnittsleder ved finans- og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt, bekrefter overfor VG at en mann som har drevet en gullbutikk sentralt i Oslo i en årrekke, er under etterforskning.

VG skriver:

Ahmad og familien har drevet gullbutikken Sheikh Enterprises i Oslo i over 20 år. I april ble han slått konkurs av kemneren, som har et skattekrav på 4,6 millioner kroner mot ham.

VG har avdekket at det finnes mer enn nok penger til å dekke skattekravet i Norge:

  • Seks eiendommer i byen Sialkot i Punjab til en verdi over 20 millioner kroner.
  • Investeringer i to tomter utenfor byen.
  • Over 10 millioner kroner i kontanter.
  • Flere dyre biler, deriblant en BMW med en oppgitt verdi på 1,36 millioner kroner.

NTB henter sin informasjon fra artikkelen til VG, men gir ikke ut noe av denne informasjon som kan identifisere ham slik VG gjør.

Denne norsk-pakistaneren, Saleem Ahmad, har drevet butikken på Grønland i 20 år. Det dukker opp en rekke spørsmål: Hvor mye har han svindlet sitt nye hjemland Norge for totalt? Hvorfor kalles han for norsk-pakistaner når han helt klart ikke har et fnugg av lojalitet til Norge? Hvor mange andre er det som Saleem Ahmad i Norge?

VG

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!