Nytt

Mohammad Al Ahmad (35) er flyktning fra Syria og har bodd i Norge i to og et halvt år, det siste året i Larvik. Han har vært aktivt medlem i moskéen ved Fram, men var kritisk til økonomien, regnskapene, arbeidet og åpenheten. Kritikken hans er ikke blitt godt mottatt i moskéen. Selv mener Al Ahmad at det er demokrati i Norge og at han må ha lov til å si det han mener.

Moske Larvik1Den nye moskéen i Larvik. Document omtalte finansieringen av moskéen i Larvik ifjor. Det tok Amanastiftelsen kun fem måneder å skaffe til veie de 17 millionene de betalte for tomten. Foto: Google Maps.

Mohammad Al Ahmad la ut noen nyheter på Facebook, både om finansiering av moskéer i Norge, og en artikkel om en palestinsk gruppering i Syria som plyndrer befolkningen der. Dette falt noen tungt for brystet. Etter å ha deltatt i bønnen på mandag ble Mohammad angrepet utenfor moskéen og slått med et metallrør. Han unngikk såvidt å få brostein i hodet. To menn skal ha angrepet ham og den ene skal ha en sentral posisjon i moskéen i Larvik.

Mohammad Al Ahmad
Mohammad Al Ahmad vil si hva han mener i Norge. Foto: Facebook.

Etter angrepet ble Mohammad Al Ahmad gjentatte ganger bedt om ikke å gå til politiet. Men Mohammad mener at man bør kunne rette kritiske spørsmål i Norge uten å bli angrepet med metallstenger og brostein, så saken er nå under etterforskning. Ingen er så langt siktet i saken.

– Da jeg kom til Larvik første gangen, følte jeg vi var i samme familie. Nå føles det som om jeg er i bushen, sier han til Østlandsposten, om det han mener er udemokratiske holdninger.

Samboeren til Mohammad, Mirjam Holta, som tidligere vært mottaksleder ved Solvoll akuttmottak i Våle, mener man ikke kan godta at slikt skjer:

– Jeg får følelsen av at det er et system på utsiden av det norske, sier hun.

Mirjam Holta
Mirjam Holta – foto: Facebook.

Hun varslet politiet som har navn på alle de involverte.  Det lyktes ikke Østlandsposten å komme i kontakt med lederen av Islamsk kulturforening i Larvik, Mohammed Zaidan.

 

Østlandsposten (betalingsmur)