Innenriks

Da IF Fram skulle selge handelsskoletomten i Larvik, var interessen laber. Men så kom Islamsk Kulturforening Larvik og leder Mohammed Zaidan på banen. Kjøperen er imidlertid en stiftelse, Amanastiftelsen der Brahim Ben Mhamed Belkilani er styreleder, Basin Ghozlan sitter også i styret.
Amanastiftelsen ble etablert 14. 10. 2014. med en aksjekapital på 100 000 kroner. På kun fem måneder har denne stiftelsen skaffet til veie 17 millioner kroner som nå er betalt for tomten i Larvik.

 

larvik.moske

Man må spørre hvor pengene kommer fra. I november i fjor sa Zaidan til Østlandsposten at

-Den nye moskéen kan bli finansiert med penger fra Qatar og De forente arabiske emirater. Jeg har selv vært der nede for å søke om støtte.

Nå hevder Zaidan imidlertid at 17 millioner er samlet inn fra sparebøsser. (Jeg holdt på å skrive sparegriser).

-Jeg kjøpte 8000 sparebøsser som ble delt ut, og foreslo at alle la 10 kroner i sparebøssen om dagen. Ganger du det opp, blir det en stor sum, sier han, og legger til at de også har fått midler fra myndighetene.

Amanastiftelsen vet hva den vil.

Formålet med Amanastiftelsen, som har adresse i Oslo, er å støtte muslimske trossamfunn økonomisk, gjennom eie og forvalte eiendom egnet til moské og undervisning.

Stiftelsen har planene klare for å få kjøpe eiendommer over hele landet.

-Nå kan flere byer som har behov eller problemer med kommuner stå sammen. Vi begynte i Larvik og skal løse problemet i andre byer. Det er mange moskéer i Norge. Alle steder skal stiftelsen eie bygningene, forklarer Zaidan.

larvikmoske.no skrives om den lokale motstanden mot moskéen, og hvordan muslimene har arbeidet målrettet mot lokalpolitikerne.

2015-04-20 13.08.15

Står vi ikke stille foran denne kampanjen mot å bygge moskeen, og med Allahs hjelp, vi sendte offisielle dokumenter og krevde en spesialsesjon for avstemning av medlemmer av politiske partier i kommunestyret.

Mer interessant er kanskje at Amanastiftelsen kan legge ut på sine hjemmeside hva vi alle ser, men som ikke alle har lov å si: Norge er splittet. Det er et oss og et dem. Tragedien er at nordmenn også er splittet innad, så det Nye Vi er en fiasko på alle måter.

Og takket være Allah. De vil ikke kjempe mot dere samlet, men i befestede byer eller bak murer. Deres kampkraft er stor dem imellom. Du anser dem som en enhet, men deres hjerter er forskjellige. Dette fordi de er et folk som intet forstår.

Muslimene ser godt hvor splittet vi er, og jeg er helt enig med dem. Vi er sannelig et folk som intet forstår.

 

«Nyetablert stiftelse satte prisrekord» Finansavisen, 20. april, 2015