Politiet har pågrepet en mann i 30-årene i forbindelse med at en jevnaldrende mann ramlet knivstukket og blodig ut av en bil i Hønefoss sentrum 16. oktober 2018. Foto: Presse 3/ Ole Edvin Tangen / NTB scanpix

En mann i 30-årene fra Kosovo er i Ringerike tingrett dømt til sju års fengsel for drapsforsøk etter å ha knivstukket en mann i Hønefoss i fjor høst.

Fornærmede, også han en mann i 30-årene, fikk livstruende skader da han ble stukket gjentatte ganger med kniv kvelden 16. oktober i fjor.

Ifølge dommen ble fornærmede påført til sammen 29 stikk- og kuttskader i blant annet hode, nakke, bryst, lunge, magesekk og milt, noe som resulterte i livstruende blødninger.

Mannen ble funnet da han falt blodig ut av en bil i sentrum av byen. Et vitne varslet nødetatene, som kom raskt til stedet og startet livreddende behandling.

Tiltalte ble pågrepet hjemme i sin egen bolig på Hønefoss.

Han har erkjent delvis straffskyld.

Ifølge dommen har fornærmede fått permanente fysiske skader, i tillegg til store psykiske ettervirkninger.

Han vil trolig ikke kunne returnere til yrket sitt.

Fornærmede har forklart at han møtte tiltalte for å få tilbakebetalt penger, mens tiltalte har forklart at formålet med møtet var at fornærmede skulle låne penger av ham.

I tillegg til fengselsstraffen er tiltalte dømt til å betale 250.000 i oppreisning til fornærmede, samt 173.000 kroner til fornærmedes forsikringsselskap.