Politi under utrykning i Hønefoss-området. Håkon Mosvold Larsen / NTB

En mann i 50-årene er kjørt i ambulanse til sykehus etter å ha blitt slått ned nesten rett foran en politipatrulje i Hønefoss.

En stygt tilfelle av gatevold preget Hønefoss natt til søndag.

Hendelsen skjedde i sentrum av Hønefoss, på Søndre Torg, opplyser NTB.

En mann i 50-årene skal ha blitt brutalt slått ned av en gutt i tenårene, og falt i bakken.

En politipatruljen var rett ved kom raskt til stedet da mannen lå på bakken, og pågrep en gutt i tenårene som er mistenkt for forholdet.

– Den skadde mannen er sendt til Hønefoss sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ukjent for politiet, opplyser Sørøst politidistrikt til NTB.

Men slag som resulterer i at en person deiser i bakken og slår hodet i asfalt, betong, fortauskant eller liknende, kan medføre alvorlige og iblant livstruende skader.

Politiet avhørte vitner på stedet for å få klarhet i bakgrunnen for hendelsen. Begge de to involverte oppgis å være fra lokalmiljøet.

Den mistenkte mannen erkjenner ikke straffskyld, og har forklart til politiet at fornærmede hadde «en provoserende atferd» i forkant.

Politiet vil avhøre den skadde mannen i 50-årene så snart han er i stand til det, for å høre hans versjon av hendelsesforløpet.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.