Dansk politi etterlyser foreldrene, vitner eller andre som har opplysninger om to små barn som lørdag ble funnet forlatt på en gate i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi / NTB Scanpix

Dansk politi har varetekstfengslet to personer og anholdt en tredje person i forbindelse med de to afghanske småbarna som ble etterlatt i en handlegate i Aarhus lørdag.

Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet. Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard. (Østjylland politi)

Barna er nå i god behold på Familiecentret i Aarhus Kommune, og de har det etter omstendighetene godt.

Massiv interesse
Saken om de to barna – og om de kan karakteriseres som såkalte «ankerbarn» har stor interesse både hos den jevne danske borger og i dansk presse.

Vi har oplevet en massiv interesse fra borgerne, der både har tippet os og tilbudt at tage sig af børnene, og det er vi meget taknemmelige for. Nu har vi snævret efterforskningen ind og har nogle konkrete spor at gå efter, men hvis man har en identitet på børnene eller deres forældre, må man meget gerne ringe til os via 114, siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi vil redegjøre nærmere for sine funn på en pressekonferanse kl 15.00 på mandag.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Les også