33-åringen skal være psykisk syk. Han har ikke villet si et ord i avhør. Foto Johan Nilsson / TT / Scanpix

Den 33 år gamle mannen som sitter i varetekt i Lund siktet for drapsforsøk, er nordmann. Han begynte på statsvitenskap ved Universitet i Oslo desember 2015 og studerer fascisme ut fra en venstreorientert synsvinkel.

Vedkommende står oppfør som «uten bopel» i rettspapirene fra Lund tingrett. Han kom fra København da han gikk løs på en eldre kvinne og slepte henne ned til togskinnene og hev henne foran toget, mens et tyvetall mennesker sto og så på.

Ut fra mannens profiler på sosiale medier virker han mentalt syk. Han skrev fra Sandholm-leiren utenfor København, et sted for hjemløse, at han fryktet norsk politi kom til å voldta ham.

Han hadde et voldsomt sammenstøt med politiet i 2016. Dvs det var han som gikk løs på politiet og skadet tre før han ble lagt i jern. På svenske sosiale medier spør man seg hvorfor ikke saken for lengst har vært oppe til doms. Det dreier seg tross alt om et angrep på politiet.

Folk med mentale problemer skal ikke gå løs. Da skjer det andre ting. 33-åringen ble nesten drapsmann.

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!