Russisk sikkerhetstjeneste likviderer ikke personer i Vesten uten klarsignal fra sjefen.

To russiske diplomater er utvist fra Tyskland etter mistanke om at Russland var innblandet i drapet på en georgier på tysk jord.

Det har länge spekulerats om det spektakulära mordet på en georgisk man Berlin i augusti skett på uppdrag av den ryska säkerhetstjänsten. Den 40-årige mannen sköts till döds mitt på dagen i en park bara någon kilometer från det tyska regeringskansliet, i vad som beskrivits som ett professionellt utfört dåd.

Russland benekter enhver befatning med drapet. Etter at riksadvokaten overtok saken har den tatt en mer utenrikspolitisk dreining:

”Det finns tillräckliga bevis” för att mannen skjutits ”på uppdrag av statliga myndigheter i Ryssland”, sade en talesperson enligt tidningen Der Spiegel.

Den georgiske mannen ble skutt og drept i august i år. Øyenvitner fortalte da at en mann kom syklende og skjøt offeret bakfra på kloss hold. Hendelsen skjedde på høylys dag i en travel gate i bydelen Moabit, ved den populære parken Tiergarten i Berlin. Drapsmannen avfyrte nok et skudd da offeret lå på bakken. Det hele framsto som en ren likvidering, ifølge vitner.

Drapsmannen forsvant på sykkel. Politiet fant senere denne dumpet i elva Spree i nærheten. Også drapsvåpenet ble funnet her.

En 49 år gammel mann fra Russland er pågrepet i saken. Han mistenkes også for å ha vært involvert i drapet på en russisk forretningsmann i 2013, ifølge DPA. (NTB)

Hvis dette er nok et eksempel på at Russland likviderer motstandere på vestlig jord, kan det få politiske konsekvenser. Det er ikke lenge siden dobbeltagenten Skripal ble forsøkt drept med novitsjok i Salisbury.

Ryska diplomater utvisas efter mord i Berlin