Tegning: Karine Haaland

Det som skulle bli en hyggelig julegrantenning på torget, endte i redselsscener da aktivister og lærere fra Tiriltitten Skole og Oppvekstsenter angrep det pyntede treet foran skrekkslagne barn og foreldre i Seljord sentrum.

Seljord Tannlegeforenings nissekorps som opptrådte med bl.a. «Deilig er jorden», måtte flykte hals over hode for å unnslippe de rasende lærerene som kastet kritt og ropte slagord mot jula.

Det var et mareritt, sier en av foreldrene som slapp fra det med blåveis og tre brukne fortenner etter å ha blitt slått med paroler.

Det var aktivister fra «Nei til Jula! Stopp Julefeiringa nå» og – «Støtt den muslimske Folkefronta og araberne og førskolelærernes kamp i Norge (m-l)», som stormet den tradisjonsrike julegrantenninga.

Aktivistene rakk å rive ned julepynten, velte overende den sju meter høye grana som er en gave fra Ljuksebu Tresliperi, og sette fyr på denne, slik at mesteparten av grana stod i full fyr før politi og brannvesen kom til stedet og fikk grepet inn.

Flere fordømmer nå aksjonen og reagerer på språkbruken til lærerne. Det er ikke spesiellt hyggelig å bli kalt «morderzombie», «pedofile jævel» og «Prompe-satan», sier Herleik Gåttåstugulen i Seljord Tannlegeforenings Nissekorps til avisa Selgjorden.

Leder for aktivistene, adjunkt Tove-Mette Byfugleredelien, sier at kampen mot jula i Norge ikke er over, og at de neste gang vil angripe Julenissens verksted.

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!