FNs generalsekretær lar sjelden en anledning gå fra seg til å piske vestlige land. Antonio Guterres kritiserer Europa for ikke å ta imot flere migranter, men kommer selv fra et land som har tatt imot svært få. Foto:Paul White/AFP/Scanpix

 

Klima-retorikken blir stadig mer overspent. FNs generalsekretær Guterres befinner seg på Thunberg-nivå når han sier at verden har ført krig mot naturen i årtier.

– I mange tiår har menneskeheten vært i krig med planeten, og nå kjemper planeten tilbake, sa FNs generalsekretær i en tale i Madrid søndag, dagen før FNs klimaforhandlinger COP25 starter i den spanske hovedstaden.

Slik vrøvl tilhørte en gang brushoder på gymnasnivå. Nå kan lederen av store globale organisasjoner drive selvpisking.

Han fordømte verdens rikeste lands «fullstendig mangelfulle» tiltak for å begrense CO2-utslipp.

– Vi må stanse krigen vår mot naturen, og forskning forklarer hvordan vi kan gjøre det, sa Guterres.

Guterres hudfletter alltid de rike land. Men det er ikke de som er den største på CO2-utslipp. Det er Kina og India. Men Guterres vil ikke provosere kineserne.

I stedet sørget FN og Paris-avtalen for at Kina og India fikk 13 år med fritak fra utslippsmålene, slik at de kan fortsette å bygge kullkraftverk for fullt.

Det ville gitt Kina et stort konkurransefortrinn i forhold til USA og trolig gjort Kina til den ledende nasjonen.  Trump gjorde derfor det eneste logiske: Han sa opp avtalen. Det snakkes ikke mye om at klimaavtalen favoriserte det kommunistiske diktaturet.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!