Til venstre Malmös polismästare Stefan Sintéus, som var vertskap for pizzamøtet. Til høyre illustrasjonsfoto.

Tirsdag inviterte politiet i Malmö hardbarkede kriminelle ledere fra byens gjenger til et møte med pizza og informasjon. Til tross for flere lignende møter det siste året fortsetter volden i byen.

For å snu voldsutviklingen med skyting og eksplosjoner har malmöpolitiet adoptert en metode fra USA som man har valgt å kalle «Sluta skjut!». Tidligere i høst skrev Samhällsnytt at metodens opphavsmann slo fast at et steg i prosessen er at politiet skal be kriminelle om unnskyldning for å bygge opp tillit til politi og rettsvesen.

Møtet fant sted tirsdag klokken 17 på Malmö stadion med åtte av tolv inviterte, folk politiet definerer som drivende bak kriminaliteten, rapporterer Expressen.

Chefsåklagare (statsadvokat) Ola Sjöstrand var en av dem som deltok på møtet.

– Jag berättar kort vad som händer när en åklagare leder en förundersökning, att vi gör husrannsakningar och att det vi hittar i till exempel en lägenhet kan leda till att andra blir misstänkta och åtalade. Det kan vara syskon eller föräldrar. Jag beskriver också hur vi genom ett så kallat utvidgat förverkande kan beslagta smycken, pengar, klockor och andra ägodelar, sier han till Expressen.

Etter at dagsordenen var unnagjort spiste de kriminelle pizza sammen med politisjefer og statsadvokater.

 – Vi såg att det gick in

Onsdag kommenterte Malmös politimester Stefan Sentéus pizzamøtet, som han mente var en stor suksess fordi de hardbarkede kriminelle skal ha tatt til seg det som ble sagt.

– Jag skulle vilja påstå att detta var ett call-in där vi såg på dem allihop att det gick in, det satte sig verkligen, säger Sintéus.

Til tross for at tirsdagens «Sluta skjut»-møte var tredje i rekken siden i fjor, er det ingen tegn til at voldsutviklingen i byen dempes.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂