Faksimile, Samnytt

Malmö skal teste ut en variant av «Sluta skjut»-kampanjen, og satser nå på et program for å forhindre at menn bruker vold mot sine partnere. Navnet på satsningen blir selvsagt «Sluta slå».

Sluta skjut har varit en framgång i kampen mot gängskjutningar i Malmö, och nu har styrgruppen för projektet beslutat att göra en förstudie om möjligheter att ta efter en amerikansk metod för att stoppa våld i nära relation, något Sydsvenskan var först med att rapportera.

Hvordan Malmö-politiet kan hevde at «Sluta skjut» har vært en suksess er merkelig, siden tilfeller skyteepisoder og annen grov vold har økt. Men tross alt fikk man gjennomført noen hyggelige pizzakvelder med hardbarkede gjengkriminelle.

Satsningen bygger på den amerikanske strategien «Group Violence Intervention, GVI».

– Vi började ett samtal inom ramen för Sluta skjut och i november började vi prata djupare om vi skulle titta närmare på den här metoden och i förra veckan bestämde vi oss för att göra en förstudie, säger Anna von Reis avdelningschef i Malmö stad och medlem i styrgruppen för Sluta skjut.

– Jag hoppas personligen att vi skulle komma så långt att vi vill prova och se om det här kan ge effekter.

Politiet ser positivt på prosjektet

– Jag ser jättepositivt på det här. Jag tror att man skulle kunna nå en hel del av de här gärningsmännen på det här sättet, och därmed skydda kvinnorna, säger Viveka Smidvall, sektionschef för Malmöpolisens arbete mot brott i nära relation.

Etter en serie med sextrakasseringer og voldtekter av unge jenter i forbindelse med diverse festivaler for noen år tilbake, forsøkte svensk politi å forhindre overgrep ved å dele ut armbånd med påskriften «Sluta tafsa». Heller ikke dette prosjektet var særlig vellykket.

Men nå varmes pizzaovnene opp igjen, og denne gangen er det personer som er voldelige mot partneren sin som ønskes velkommen av politiet.

SVT

Världen Idag

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.