Politi og ambulanse på åstedet etter nok en skyteepisode i Malmö mandag kveld. En person ble funnet skutt i området Eriksfält. Foto: Andreas Hillergren / TT / scanpix

Politiet i Malmö skal invitere kriminelle til et møte etter all skytingen de siste dagene. Tiltaket hånes på sosiale medier.

– De vi kallar är de som har någon form av legitimitet i de här grupperna. Någon som man lyssnar på, och som kan sprida vårt budskap vidare, säger Glen Sjögren, kommunpolis till Dagens Nyheter.

Politiet sa på en pressekonferanse mandag at man skal ta et krafttak for å få stoppet voldsbølgen i Malmö.

Tirsdag vil derfor de kriminelle kalles til et møte. Målet med møtet er at skytningen ikke skal trappes ytterligere opp, og få stoppet volden, ifølge Dagens Nyheter.

– Vi ger dem ett budskap: att vi inte vill att de ska dö och att vi inte vill att de ska döda någon. Om någon av dem eller någon i deras grupp utför dödligt våld eller spränger så kommer vi sätta ett ökat fokus på hela den gruppen. Och om de vill lämna det kriminella livet så kommer vi hjälpa dem med det också, säger Glen Sjögren, kommunpolis på Rosengård och koordinator för projektet Sluta skjut, till Dagens Nyheter.

Han sier at man vil invitere personer som har «legitimitet» i de kriminelle nettverkene.

– De vi kallar är de som har någon form av legitimitet i de här grupperna. Någon som man lyssnar på, och som kan sprida vårt budskap vidare. Det behöver inte vara de mest våldsamma, eller någon ledare, som kommer. Bara de har legitimitet och att andra lyssnar när de snackar, säger han.

Tidligere har politimester Stefan Sintéus skrevet et brev rettet til de kriminelle i Malmö, hvor han blant annet skriver: «Vi vill inte att du ska dö», og forteller at den kriminelle kan melde ifra og få hjelp til å komme ut av den kriminelle løpebanen.

På sosiale medier er mange nådeløse mot politiets innsats. Mye av kritikken handler om at det er for mye «saft och bulle» – for mye myke metoder.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!