Etter voldshelgen i Oslo har vi nådd et vendepunkt. Dette kan ikke fortsette. Vi kan ikke sitte rolige å se på denne utviklingen. Hvordan kan vi si fra på en fredelig måte? Jeg oppfordrer alle til å være kreative og bidra med løsninger, aksjoner. Vi må være vår tids «gutta på skauen», men med fredelige midler. I «gamle dager» ble underskriftslister brukt. Nå finnes den muligheten veldig enkelt med Facebook eller også andre medier som MeWe.

Sammen er vi sterke 

Vi kunne starte med en petisjon/underskriftskampanje. Med et klikk leverer du din underskrift. Den må etter en bestemt dato overleveres til alle statsråder og byrådet i Oslo. Og gjerne til politikere i hele landet for den saks skyld. Vi må komme i gang med handling. Det nytter lite å sitte hver og en på sin tue og fortvile over skuta som er i ferd med å synke. Fint at folk bretter opp ermene nå. Tror mange har lyst til å gjøre noe. Noen som tar ballen og tar ansvar for en underskriftskampanje?

Ingen vold i våre gater!

Hva med en underskriftskampanje som heter «Stopp volden nå. Ta vare på ofrene».? Det bør komme en liste med krav om reaksjoner mot voldsmennene. Foreslår punktene som har kommet opp her i Document.no i Hans Rustads eminente artikkel Myndighetenes valg: la lovløsheten bre seg eller gjøre noe.

«Våre politikere kunne når som helst vedta lover som avtvinger respekt: De kunne senke den kriminelle lavalder, bygge ungdomsfengsler, etablere hurtigdomstoler og lover som ga mulighet til hurtigutvisning og fratagelse av statsborgerskap. Det finnes en rekke sanksjoner myndighetene kunne sette inn som innvandrere frykter. Men myndighetene har selv fraskrevet seg muligheten. Så lenge de gjør det, vil dette fortsette.»

I min artikkel offer-for-blind-vold foreslår jeg også repatriering av hele familien. Fjerning av trygdeytelser er også et moment som bør med.

«Stopp volden nå. Ta vare på ofrene».

Fem krav til myndighetene:

  1. Senk kriminell lavalder
  2. Etabler et lovverk som gir anledning til hurtigutvisning og fratagelse av statsborgerskap.
  3. Frihetsberøvelse av alle voldsmenn (f.eks ungdomsfengsel, dvs. IKKE ut i gata igjen)
  4. Utsendelse av hele familien til voldsmannen
  5. Fjerning av trygdeytelser

Ovenstående underskriftskampanje/petisjon kan for eksempel ordnes og legges ut i kommentarfeltet.

Flere forslag? 

Det er du som står opp om morgenen, går på jobb, gjør din plikt og betaler 40-50 prosent av inntekten din, som gjør at dette landet går rundt. Det er vi som fyller politikernes lommer. Slik at de uhemmet kan kaste penger etter folk som ikke bidrar, og aldri har tenkt å bidra i samfunnet. For eksempel voldsmenn. Slik er vi med på å betale for vår egen undergang. Store deler av velferdsbudsjettet går til de som aldri har tenkt seg ut i arbeidslivet, men bruker alle trygdeytelser i alfabetet. Eks. 9 av 10 somaliske kvinner som aldri er i jobb.

Hva med skatten?

Politikerne hadde fortjent at folket holdt tilbake skatten. Muligens det eneste som vil gjøre at de våkner. Det er nemlig på «pungen» det merkes. Problemet er jo at politikerne i sin virkelighetsfjerne boble, bruker uhemmet av våre skattekroner. Også milliarder til å strø utover korrupte regimer, for å sikre seg et sete i FNs sikkerhetsråd. Det er her vi må ta eierskap tilbake til vårt eget liv og samfunn. Konkrete forslag til reaksjoner mot dagens politiske regime i kommentarfeltet er fint.

Vi må handle nå

Det er nok nå. Vi må si fra så det monner. Som voksne mennesker i dagens Norge, har vi et ansvar for våre barn og barnebarn. Og vi må ikke lenger la oss kneble i «meningsdiktaturet». Vi er voksne, alminnelige mennesker som vil alle vel og gjerne hjelper andre. Vi har ingenting å skamme oss over. Det hjelper ingen å sitte se på at landet vårt blir et voldelig sted, hvor barn og voksne ikke kan ferdes ute.

Hva slags verdier?

Det handler ikke om hva slags farge folk har på utsiden. Det som er viktig, er hva slags verdier en har på innsiden. De som opptrer i flokker på 6–10 personer for å skade en ungdom, og sparker et ungt menneske som ligger nede, har verdier som ikke er kompatible med et demokratisk, fredelig samfunn. De er på tide at vi gjør klart at vi ikke aksepterer dette. Vi betaler skatt for vår trygghet. Det er samfunnskontrakten som myndighetene nå bryter. Vi og våre barn er ikke lenger trygge i våre egne gater. Konkrete, gjennomførbare forslag kan postes i kommentarfeltet. Og ære være den som drar i gang noe som andre kan henge seg på. Slik som ovennevnte underskriftskampanje.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂