Klokken 20 mandag kveld sendte Document sin første redaksjonelle TV-produksjon ved hjelp av Facebook live – i tråd med vår sedvanlige stil uten selvopptatt fanfare eller forhåndshype. Det er ikke første gang vi distribuerer levende bilder, men tidligere har det mest handlet om de offentlige møtene vi har arrangert.

Kent Andersen ønsket først velkommen til Doc-TV. Deretter ble Kjell Skartveit intervjuet av Christofer Owe i forbindelse med utgivelsen av boken «Normløst», innen det fant sted en studiosamtale mellom Øyvind Thuestad, Hans Rustad og Hanne Tolg. Redaktøren rundet til slutt av med noen ord om amerikansk politikk.

Som så mye annet med Document beveger vi oss fremover med små skritt ad gangen, ikke minst fordi det er et ressursspørsmål. Denne første sendingen, som nå i starten nesten kan anses som en utvidelse av podkastene med levende bilder, handlet også om å få produksjonen og distribusjonen til å virke. Håndteringen av en rekke tekniske detaljer gjenstår fremdeles.

Senere regner vi med å lage programmer med kameraforbindelser til de av oss som oppholder seg mesteparten av tiden utenlands. For det er ikke så enkelt å samle hele Documents redaksjon fysisk, selv om det er lettere enn med Beatles.

Også veien Doc-TV går, vil avhenge av publikums respons og våre egne ressurser, men vi tar sikte på å levere slikt visuelt innhold regelmessig, om enn hyppigheten ikke vil øke så raskt. Men kanskje vi en dag også kan levere reportasjer fra inn- og utland.

I mellomtiden håper vi at seerne setter pris på dette første steget på det som forhåpentligvis blir en lang og hyggelig vei. God fornøyelse!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.