Et førerløst fly av typen MQ-9, som amerikanerne tidligere har benyttet mot IS. Foto: Senior Airman Cory Payne / USAF / REX / Scanpix.

Det amerikanske forsvaret kunngjør at det har gjennomført et luftangrep mot den islamske staten (IS) sørvest i Libya, der sju militante islamister er blitt drept.

Dette er det fjerde amerikanske luftangrepet mot IS siden den 19. september, går det frem av en melding fra Associated Press (AP) som er offentliggjort i Military Times.

U.S. Army Maj. Gen. William Gayler, director of operations at the command, says the airstrike aimed at “disrupting the terrorists’ planning, training, and activities.”

La Repubblica opplyser at det amerikanske angrepet skjedde ved hjelp av droner mot en IS-base i Fezzan-regionen. Terrororganisasjonen forsøker å bygge seg opp i det borgerkrigsherjede nordafrikanske landet, som er et ideelt territorium, skriver Roma-avisen.

Der er det lett å skaffe både rekrutter og våpen, også avanserte våpen. Og myndighetene tenker nå bare på den pågående konflikten, uten å holde noen kontroll over territoriet. Rekken av luftangrep som den amerikanske regjeringen har satt i gang, bekrefter hvor farlige disse gryende jihadist-basene er.

Det er snakk om langt mer enn bare celler, presiserer La Repubblica, som drøfter utsiktene til at Libya kan bli et nytt Syria.

Etter den islamske statens tap av territorium i Syria og Irak, skal flere veteraner derfra ha begitt seg til Libya. Migrantrutene via Niger passerer gjennom områdene hvor jihadistene holder til, og det er lett å tenke seg at de ser etter nye talenter i den passerende trafikken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂