Foto: Reuters

Østerrike har siden juni blitt ledet av en interimsregjering etter at Sebastian Kurz måtte gå av som statsminister i mai som følge av et mistillitsforslag mot regjeringen. Korrupsjonsavsløringer førte til at visestatsminister Heinz-Christian Strache som ledet Frihetspartiet trakk seg. Strache satt i koalisjonsregjering med Kurz og hans konservative parti ÖVP.

Idag er det valg i Østerrike og meningsmålingene tyder på at Sebastian Kurz vil komme tilbake i regjeringsposisjon.

– Vi har et klart mål for dette valget. Å bli nummer én, sa den 33 år gamle tidligere statsministeren Sebastian Kurz da han avla stemme i Wien.

Kurz’ parti, det konservative Folkepartiet (ÖVP), ligger an til å få 33 prosent av stemmene som er en økt oppslutning fra forrige valg i 2017. Men det kan bli vanskelig å finne samarbeidspartnere for ÖVP. Kurz har ikke utelukket en ny koalisjon med Frihetspartiet (FPÖ). FPÖ har greid å beholde rundt 20 prosent av stemmene ifølge målinger.

 

 

Euronews

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!