Sakset/Fra hofta

I en fjerdedivisjonskamp i fotball mellom Frøyland IL og Nærbø på Jæren onsdag, ble en spiller på Nærbø provosert over at en motspiller driblet ham. Han reagerte med et slag mot hodet til motspilleren. Motspilleren gikk i rett i bakken, hvorpå Nærbø-spilleren sparket den nedslagne. Deretter slo han enda en Frøyland-spiller. Sindige jærbuer? Nei, voldsutøveren kommer fra Syria.

De som ble slått var alle etnisk norske. Dette i følge kamprapporten og en tilskuer, vi har hatt kontakt med. Vår kilde ble uvel av å se på. Keeperen på Frøyland IL ble så oppbragt at han sprang 60 meter for å ta den voldelige motspilleren.

Kamprapporten er ikke fullstendig – innbytter er ikke registrert – men dommeren utviste altså voldsutøveren fra Nærbø og Syria og keeperen fra Frøyland IL i det 65. minutt. Kapteinen på Frøyland IL fikk også gult kort for det dommeren betegner som «Masseansamling – dytt».

Denne hendelsen føyer seg inn i en lang og vond rekke av grov vold på fotballbanen. Felles for disse tilfellene er at et alarmerende høyt antall skyldes spillere fra andre kulturer som ikke evner å kontrollere sine voldstilbøyeligheter, og at mediene nesten konsekvent forsøker å holde dette faktum vekk fra sine sider.

Vi vet ikke om volden er eller vil bli meldt til politiet. Men syreren har fått fire røde kort og sju gule på de siste to sesongene, så han bør ha spilt sin siste kamp i norsk fotball. Til sammenligning har den talentfulle målscoreren til Frøyland null i begge kolonner i samme periode.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også

Les også