Breiavatnet, Stavanger. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

Høyre får 23,2 prosent i VGs og Aftenbladets augustmåling for Stavanger, ned 5,9 prosentpoeng fra juni. Frp får økt oppslutningen med 6 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet på sin side får 23,4 prosent og er med det største parti. Partiet har en oppgang på 1 prosentpoeng fra juni.

I målingen, som Respons Analyse har utført for Stavanger Aftenblad og VG , får Fremskrittspartiet en oppslutning på 12,3 prosent, noe som er 6 prosentpoeng høyere enn i juni. Partiet går med det klart forbi Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), som faller 3,2 prosentpoeng til 8,8 prosent.

Høyres ordførerkandidat i Stavanger, John Peter Hernes, er ikke fornøyd med tallene for partiet.

– Det var veldig dårlig. Skuffende dårlig, sier han til Aftenbladet.

Frps lokallagsleder Kristoffer Sivertsen er derimot fornøyd med målingen.

– Den utløser jubel og glede, sier han til VG.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (med endring fra junimålingen i parentes): Rødt 4,7 (+0,1), Sosialistisk Venstreparti 5,2 (-0,6), Senterpartiet 4,6 (+0,4), Miljøpartiet De Grønne 5,8 (+0,2), Kristelig Folkeparti 4,8 (+0,5), Venstre 6,1 (+1,8) og andre partier (Pensjonistpartiet og De Kristne) 1,1 (-0,3).

Meningsmålingen er basert på telefonintervjuer med 600 personer i perioden 22.–28. august. Feilmarginen ligger mellom 2,5 og 4 prosentpoeng.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂