For andre måned på rad havner KrF under sperregrensen på TV 2s måling.

Dersom det var valg i dag, ville KrF-leder Knut Arild Hareide med nød og neppe berget plassen på Stortinget. Han hadde kun fått med seg nestleder Olaug Bollestad fra Rogaland.

– Jeg er glad det er lenge til neste valg. Dette er altfor dårlig, sier KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

– Hva er det dere gjør feil?

– Hadde vi visst dét, så hadde vi forhåpentligvis gjort noe med det.

Senterpartiet og Venstre går mest fram på målingen, Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.

Regjeringens støttepartier opplever to forskjellige sider av medaljen på novembermålingen for TV 2 , utført av Kantar TNS.

Mens KrF stadig taper velgere og går tilbake med 0,1 prosentpoeng til 3,1 prosent – klart under sperregrensen, går Venstre ytterligere fram og noterer seg for en oppslutning på 5,9 prosent, fram med 1,1 prosentpoeng siden oktobermålingen.

Også SV kan si seg fornøyd med partimålingen for november. Partiet går fram med 1,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 7,4 prosent, noe som er den høyeste oppslutningen partiet har hatt på over åtte år.

Likevel er det Senterpartiet – valgvinneren i september – som går mest fram på denne målingen, med 2,2 prosentpoeng til en oppslutning på 11,5 prosent.

Regjeringspartiene går begge tilbake. Høyre sågar mest av alle, med en tilbakegang på 2,3 prosent og en oppslutning på 26,9 prosent – som fortsatt gjør partiet til landet største. FrP har en moderat tilbakegang på 0,4 prosentpoeng til 12,7 prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet sliter fremdeles, holder ganske godt stand med bare 0,1 prosentpoeng i minus. Ap får 25,3 prosents oppslutning og er fremdeles landets nest største parti.

Målingen er også dramatisk for Miljøpartiet De Grønne, som går tilbake med 1,5 prosentpoeng og nesten halveres med 1,9 prosents oppslutning. Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville partiet falt ut av Stortinget.

Rødt ville på sin side ha fått to representanter, ettersom de går fram med 0,2 prosentpoeng og vaker like under sperregrensen med sine 3,9 prosent.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂