Nytt

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Frp-nestleder Sylvi Listhaug er sterkt negativ til utbygging av vindkraft både til lands og til vanns.

– Jeg mener vindmøller er noe svineri fordi det bidrar til en forsøpling av norsk natur, sier Listhaug til TV 2.

Hun har reist til Haramsøya på Sunnmørskysten for å vise sin støtte til lokalbefolkningens kamp mot utbygging av 150 meter høye vindturbiner på øya.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få stanset utbyggingen av de ni vindmøllene her ute. Vi har et så vakkert land å ta vare på og da synes jeg ikke at man skal sette opp disse hvite monsterne. Når vi i tillegg ikke trenger strømmen, så er det i hvert fall ingen grunn til å gjøre det, slår Listhaug fast.

Listhaug vil heller ikke ha vindmøller til havs, fordi det vil bidra til forsøpling og fordi det kan komme i konflikt med andre interesser langs kysten. Hun nevner som eksempler petroleumsnæringen og skipsfarten.

Detaljplanen for utbyggingen på Haramsøya er til behandling i NVE. Listhaug sier hun vil gjøre alt hun kan for å få stoppet den.

– Avgjørelsen blir sikkert anket inn til departementet og da kan jeg i hvert fall love at mange politikere i Fremskrittspartiet aktivt kommer til å påvirke at vår statsråd tar inn over seg de innvendinger som kommer i saken, sier Listhaug.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!