Mediene får tenning av Sylvi Listhaug. Det er nok å gå forbi et avisstativ så ser du det: Sylvi er som porno for dem. De klarer ikke la være. Det er samme reaksjon som amerikanske medier har overfor Trump. De hater ham så mye at de ikke klarer la være å snakke om ham 24/7.

Hva tenker leserne?

Sylvi har vært borte fra nyhetsbildet en god stund, men nå er det fullt kjør igjen.

Ingen norsk politiker har samme appell som Sylvi. Medie-Sylvi er større enn den levende Sylvi. Hvordan vil hun takle kjøret?

Mediene tar opp tråden der de slapp den da Sylvi ble tvunget til å gå av. Det at hun er blitt olje- og energiminister når Norge skal bli grønt, er selvmotsigende og uhørt. Da kan opposisjon og medier spille på frykt:

Arbeiderpartiet og SV er redd utbyggingen av vindkraft til havs kan stoppe opp nå som Sylvi Listhaug (Frp) overtar Olje- og energidepartementet.

Bakgrunnen for frykten er et intervju Listhaug gjorde i sommer. Der var hun tydelig på at hun ikke ønsket å bygge ut havvind på norsk sokkel.

– Nei, det vil bidra til forsøpling av vårt havrom, og vi har veldig mange andre interesser langs kysten som vi må ivareta, det være seg både petroleumsnæringen og skipsfarten, sa Frp-nestlederen til TV 2.

– Jeg mener vindmøller er noe svineri fordi det bidrar til en forsøpling av norsk natur, sa Listhaug i det samme intervjuet med TV 2.

Onsdag ble Listhaug utnevnt til ny olje- og energiminister.(NTB)

Sylvi er farlig.

NTB kolporterer helt ukritisk ren propaganda fra havvindindustrien og miljøaktivister som Lars Haltbrekken.

– Vi frykter dette betyr bom stopp for den norske satsingen på offshore havvind, skriver stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) i en epost til NTB.

Sunn journalistikk praktiserer armlengdesprinsippet. I stedet pumper NTB ut rene partsinnlegg som objektive fakta.

Norge har de siste årene satset tungt på å utvikle teknologi for havvindmøller. Ifølge en analyse gjennomført av Menon Economics i høst kan havvind gi opptil 128.400 årsverk og skape verdier for inntil 117 milliarder kroner. Analysen er gjennomført på oppdrag fra Norwegian Offshore Wind-gruppen.

Journalistikken er blitt helt ukritisk de senere år på store områder som innvandring, integrering og klima. Den religiøsiteten man omfatter disse temaene med, forvandles til hat mot politikere som Trump og Sylvi.

Sylvi har vært forbausende stille. Vi vet ikke hva hun mener om store politiske spørsmål som riksretten mot Trump eller Brexit.

Mediene forsøker å spidde henne på hva hun har sagt eller hva de mener hun har sagt. Om migranter, om havvindmøller osv.

De spiller på lag med Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener Listhaugs utspill om havvind er «å gå med ryggen inn i framtida».

….

– Det er et stort politisk prosjekt. Og jeg opplever at Sylvi Listhaug ikke er den som leverer på det prosjektet. Hun har vært klimafornekter, og dermed blir hun egentlig en omstillingsfornekter, for hun vil ikke gå offensivt inn i å bidra til å utvikle industrien vår slik at den kutter utslipp og skaper arbeidsplasser, sier Støre til NTB. (NTB)

Men dette er talk, talk, og bare talk. Politikk som lek med ord. Det gjør ikke inntrykk på velgerne.

Listhaug tiltrakk seg velgere fordi hun virket autentisk. Vil hun få lov til å spille den rollen som olje-og energiminister? Det forutsetter at hun kan gå i ansiktet på klimabevegelsen. Men da møter hun samtidig sine regjeringskolleger tl konfrontasjon. For Venstre er klima blitt religiøst. Det kan bli en vanskelig balansegang.

Det er ingen tvil om at mediene ønsker å drive jakt på henne og drive henne fra skanse til skanse. Sylvi kan legge seg lavt, eller hun kan velge å gå ut i front.

Det er ingen tvil om hva velgerne ønsker.
Kjøp Halvor Foslis nye bok her!