Nytt

Foto: Google Maps

Ferner Jacobsen er en av Oslos mest tradisjonsrike klesbutikker og har holdt til midt i sentrum, i Stortingsgata siden 1926. I fjor høst meldte butikken at de hadde et stort fall i antall kunder.  Nedgangen kom etter at byrådet fjernet 350 parkeringsplasser i Oslo sentrum i området nær butikken i 2017. Men byrådet gjorde mer enn å fjerne parkeringsplasser: de stengte også flere gater i samme område for biltrafikk i juni 2018.

– Vi merker dette voldsomt, enda mer enn hva vi gjorde med parkeringene, sa Ferner.

– Vi møter flere tidligere kunder som lurer på hvordan vi overlever. De sier at det ikke nytter å kjøre til byen lenger, spesielt ikke med barn, sa Ferner.

For å kompensere for det synkende salget i butikken, bestemte Ferner seg for å satse på netthandel.

– Jeg er glad jeg har en nettbutikk som redder oss, sier Ferner om fjorårstallene. Han vil ikke ute med konkrete tall for den tradisjonsrike butikken i Stortingsgata.

Når Nettavisen intervjuer ham, spør de om han som butikkeier håper på et politisk skifte:

– De nye parkeringsregimet har begynt å sette seg, og det er lettere å vite hvordan du skal angripe dette når du har opplevd tiltakene i ett år og sett resultatet. Vi har gjort strategiske valg ut fra det. Det er litt lettere å gjøre tiltak når du ser hva som påvirker oss, svarer Ferner.

– Men selvfølgelig, vi skulle gjerne ha hatt mer parkering i sentrum, jeg legger ikke skjul på det. Jeg tror imidlertid ikke at det skjer, uavhengig av hvem som sitter i byrådet.

Ferner legger til at det er skummelt å se ut fra gamle tall for handelsstanden, der det ble anslått at enhver parkeringsplass i Oslo sentrum genererer 2 millioner i total omsetning.

Nettavisen

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Les også