Forhandler Peter Navarro gir et intervju utenfor Det hvite hus 10. desember 2018. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Kina har latt verdien på valutaen yuan falle til det laveste nivå på 11 år for å motvirke effekten av amerikansk straffetoll. Samtidig stanser Kina kjøp av amerikanske landbruksprodukter. Begge deler er offensive tiltak.

China dropped the price of their currency to an almost [sic] a historic low. It’s called “currency manipulation.” Are you listening Federal Reserve? This is a major violation which will greatly weaken China over time!” he wrote in a tweet on Aug. 5. (….)

“China is intent on continuing to receive the hundreds of Billions of Dollars they have been taking from the U.S. with unfair trade practices and currency manipulation. So one-sided, it should have been stopped many years ago!” he wrote.

USA er irritert på at Kina går tilbake på løfter de ga i Osaka. Kina har frem til 1. september på å vise samarbeidsvilje. Det er en rekke praksiser USA vil ha slutt på.

White House trade advisor Peter Navarro said Aug. 4 that Beijing must address the “seven deadly sins” in order for the United States to drop tariffs on Chinese goods.

“It’s: Stop stealing our intellectual property, stop forcing technology transfers, stop hacking our computers and steal our trade secrets, stop dumping into our markets and putting our companies out of business, stop their state-owned enterprises from heavy subsidies, stop the fentanyl, stop the currency manipulation,” Navarro told Fox News.

“These are all structural changes.”

Stanser kjøp av landbruksprodukter

Kinesiske selskaper stanser innkjøp av amerikanske landbruksprodukter, opplyser det kinesiske handelsdepartementet.

Kina utelukker heller ikke å innføre toll på amerikanske landbruksprodukter som er innkjøpt etter 3. august, heter det videre i en uttalelse, gjengitt av statlige kinesiske medier og Reuters.

Handelskrigen mellom USA og Kina ble ytterligere skjerpet i forrige uke, da president Donald Trump varslet toll på kinesiske varer til en verdi av 2.680 milliarder kroner fra 1. september. (NTB)