Britiske myndigheter frykter at fly fra Egypt til Storbritannia kan rammes av terror. Flyselskapet British Airways (BA) har stanset alle flygninger til Kairo.

Britiske myndigheter har endret sitt reiseråd for Egypt og sier at det økt fare for terror rettet mot flytrafikken.

– Styrkede sikkerhetstiltak er på plass for fly som skal fra Egypt til Storbritannia, heter det på det britiske utenriksdepartementets nettsider.

Passasjerene om bord på en BA-flygning fra Heathrow til Kairo fikk lørdag beskjed om at flygningen er innstilt, og at det ikke vil bli noen alternativ flygning på en uke, melder BBC.

Ifølge kanalen opererer imidlertid alle andre flyselskaper som normalt fra flyplassen i Egypts hovedstad.

– Vi vurderer konstant sikkerhetstiltakene ved alle våre flyplasser rundt om i verden og har stanset flygningene til Kairo i sju dager som en forholdsregel for å kunne vurdere situasjonen videre, står det i en uttalelse fra flyselskapet.

– Sikkerheten for våre kunder og mannskap er alltid første prioritet, og vi vil aldri operere hvis det ikke er trygt å gjøre det, står det videre.

I oktober 2015 ble alle de 224 personene om bord drept da en bombe gikk av om bord på et russisk charterfly over Sinaihalvøya i Egypt. Flyet skulle til St. Petersburg i Russland fra feriestedet Sharm el-Sheikh. Ekstremistgruppa IS hevder å stå bak og har via sine propagandakanaler blant annet vist fram bilde av det som skal være bomben som ble plantet om bord.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.