Terroristen Rakhmat Akilov og Hall fengsel Foto: Politiet og Holger Ellgaard / Wikimedia

Terrordømte Rakhmat Akilov har klaget fengselet hvor han soner sin dom inn for den svenske sivilombudsmannen. Han er ikke fornøyd med maten.

Rahkmat Akilov soner en livstidsdom etter terroren i Drottninggatan i Stockholm i forfjor.

Akilov er så misfornøyd med soningsforholdene i sikkerhetsbunkeren i Hall fengsel at han har klaget til Justitieombudsmannen, skriver nyhetsbyrået Siren. Den svenske Justitieombudsmannen (JO) tilsvarer norske Sivilombudsmannen.

I brevet til JO skriver terroristen at han er skuffet over den dårlige maten og han klager over ensomhet. Han beskriver at personalet hverken vil eller kan ha kontakt med ham, og at «systemet» i fengelet gjør situasjonen vanskelig for ham.

Rakhmat Akilov etterlyser dessuten «mera sysselsättning så tiden går», skriver Siren.

Akilov fikk livstidsstraff for fem drap under terroren i Drottninggatan 7. april 2017. Han er også dømt til utvisning på livstid.

Rakhmat Akilov ble flyttet til Hall fra Kumla fengsel, etter at han der i fjor høst ble mishandlet av en annen innsatt. Den innsatte skal ha slått Akilov flere ganger som hevn for terrorhandlingen.

De drepte i terroraksjonen var Ebba Åkerlund (11), Lena Wahlberg (69), Marie Kide (66), Chris Bevington (41), og Maïlys Dereymaeker (31).