Brann i garasjer på Mortensrud. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiet fikk det søndag kveld travelt med å fortelle at de ikke så noen sammenheng mellom brannene i tre garasjeanlegg i Oslo i løpet av to dager. Prøv å beregne den statistiske sannsynligheten for at det skjer uavhengig av hverandre.

Bildene av de utbrente bilene gjør sterkt inntrykk. Flere hundre mennesker er direkte berørt, og flere tusen indirekte. De blir skremt over destruksjonslysten. Men de får ikke noe hjelp av medier og politi, som ønsker å dysse det ned. Litt som under krigen: Ikke skap panikk.

Men dette er ikke løse rykter. Det er alvor. Vil det svekke befolkningens moral om vi våger å se hva vi står overfor? Eller er det tvert imot omvendt: Er det de som ikke vil snakke om «det» som svekker moralen? Jeg vil påstå: ja.

Søndag kveld ville husets ungdom på 17 og kjæresten ut i Oslo-natta. Foreldrene sa nei. Risikomomentene er blitt for mange. Med varmen søker flere til sentrum.

Mange voksne må avveie og gjøre lignende valg. I Brabrand utenfor Aarhus sier foreldre at barna ikke tør å gå ut. Eller de optimaliserer tryggheten ved å holde seg unna bestemte strøk til bestemte tider. Etter hvert blir det flere og flere slike steder. Da er det andre som dikterer hvordan du skal leve ditt liv.

Voldsspiralen har eskalert voldsomt de siste to årene.

Vi ser symptomene – all knivstikkingen – nå også mot en spiller under en fotballkamp.

I Danmark og Sverige er det kommet lenger. Hvis man lurer på hvordan Oslos fremtid ser ut, kan man se på bildene av Dødspatruljen som henretter to medlemmer av den rivaliserende banden Shottaz i Herlev i Danmark. De er fra Sverige, men henrettelsen finner sted i Danmark. Drapene fant sted tirsdag. Lørdag ble en gjerningsmann pågrepet i Aarhus. Det var full utrykning, med skarpe skudd, klatring på en balkong, hunder og utplassering som til en militæraksjon. Midt i et boligområde.

Fra Document.dk:

Billederne fra Herlev af banden Dødspatruljen der henretter to rivaler fra Shottaz har den gru som kun virkeligheden kan have. Dele af Sverige er som Somalia, og Danmark ligger åbent. Vi skal ikke gå videre, men se volden i øjnene.

7. april blev en mand skudt og dræbt på Strandvejen nord for København. To bander fra Nivå og Kokkedal stødte sammen i rigmandskvarteret, der fik et chok.

Hvor meget af det har aflejret sig i vores sind, hvor dybt er det sunket ind? Vi har knapt nok nået at fordøje den ene henrettelse før en ny smides imod os.

Nu i Herlev i tirsdags.

Billederne overgår enhver gangsterfilm. Alle vores sanser fortæller os at det er ”the real thing”.

De dræbte er gangstere fra Rinkeby og Tensta i Sverige, ghetto-områder udenfor svensk lov og ret. Lovløse områder. De bliver dræbt af andre svenske gangstere. Ifølge Ekstra Bladet er alle somaliere.

The Washington Post har i en lang artikel anklaget «højrefløjen» i Europa for at have udnyttet drabene på Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland i Marokko. Steen Raaschou og Jeppe Juhl blev hentet af mandstærkt politi, anklaget for at have spredt videoen om henrettelsen. Politiet bad flere gange om undskyldning: – Det er ikke vores påfund. Det kommer ovenfra.

De politiske myndigheder er ved at gå i panik. Hvem kan se forskel på Marokko, Strandvejen og Herlev?

Vi skal lade os chokere. Vi skal beholde evnen til at reagere. Den har politikerne mistet.

                                       De to ofre fra ‘Shottaz’ på Instagram: ‘farrechocolate‘ & Faisal Abdikarim Mohamud

Dele af Sverige forvandles til Somalia:

… Samtidig bekræfter den lokale imam Hussein Farah Warsame fra det islamiske kulturcenter i Rinkeby dog, at han har været i kontakt med de to mænds familie, som sørger efter skuddrabene.

Imamer, automatvåben, bander og klaner med tråde der løber fra Stockholm til Danmark.

Under en fodboldkamp i Oslo lørdag aften, blev en spiller stukket ned af en tilskuer. Kampen foregik i den indvandrertætte bydel Tøyen.

På svensk kaldes det ”aftrubbning”, at man mister evnen til at reagere. Det er den fase vi er inde i. Volden griber om sig og rammer flere og flere. Medierne og politikerne vil helst at vi skal glemme. De aner at den dag folk får nok, vil de afkræve dem svar.

De har ingen.

 

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.