Ali Khamenei går for ikke å være spesielt smart. Det er han som avgjør krig og fred, Khamenei avslo et tilbud om forhandlinger som den japanske statsminister Shinzo Abe overleverte for halvannen uke siden.

Iranske ledere fikk overlevert et brev via Oman der Trump sa et amerikansk angrep var nært forestående, men at USA tilbød seg å forhandle. Iranerne fikk et kort tidsvindu til å svare. Iranske ledere spørsmålet var opp til Den øverste leder, Ali Khamenei, og han har sagt nei.

“In his message, Trump said he was against any war with Iran and wanted to talk to Tehran about various issues … he gave a short period of time to get our response but Iran’s immediate response was that it is up to Supreme Leader (Ayatollah Ali) Khamenei to decide about this issue,” one of the officials told Reuters on condition of anonymity.

The second official said: “We made it clear that the leader is against any talks, but the message will be conveyed to him to make a decision … However, we told the Omani official that any attack against Iran will have regional and international consequences.”

Det later til at Trump ga Iran en mulighet til å svare før han slapp løs gjengjeldelsen.

Da det kom til stykket ble angrepet likevel utsatt. Det spørs hvordan iranerne leser disse signalene.

 

 

Exclusive: Trump warned Iran via Oman that U.S. attack was imminent, called for talks – Iranian officials

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.