Leder for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, sier det kommer et avpasset militært svar på Irans nedskyting av en kostbar amerikansk drone i internasjonalt luftrom. Administrasjonen er krystallklar på at Global Hawk-dronen var i internasjonalt luftrom, den har kapabilitet som gjør at den ikke trenger fly inn i iransk for å se hva som foregår der.

Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., told Fox News that «we had a good briefing» and that the Trump administration would engage in «measured responses.»

Denne versjonen står i skarp kontrast til hva New York Times skriver: At presidenten ombestemte seg. Avisen fremstiller presidenten som vinglete. Fox News skriver at flere innen administrasjonen forteller at det kommer en militær respons, men at den vil bli avmålt. Dette er i overensstemmelse med Trumps oppførsel tidligere.

Top administration officials and lawmakers have left the White House after a classified briefing lasting over an hour, about Iran’s sudden downing of an American surveillance drone in the Middle East — and a «measured» U.S. response, they suggested, is likely coming soon.

Rett etter at han tiltrådte sendte Trump 56 Tomahawk-raketter mot en syrisk base som svar på et angrep med kjemiske våpen.

 

Situation Room briefing on Iran crisis concludes, as McConnell says ‘measured’ response is coming