Iran varsler at det vil bryte taket på uran, som det er bundet av ifølge atomavtalen, hvis det ikke skjer noe innen ti dager. En talsmann for det iranske atomenergibyrået varslet dette på en pressekonferanse som ble sendt live på iransk TV.

Det er vanskelig å tolke dette annerledes enn at Iran vil forlate avtalen hvis ikke de andre landene legger frem bedre betingelser innen ti dager.

Det er en dramatisk utvikling.

A spokesman for Iran’s atomic agency says the country will break the uranium stockpile limit set by Tehran’s nuclear deal with world powers in the next 10 days.

Behrouz Kamalvandi made the comment in a news conference carried live on Iranian state television on Monday.

Det er noen uker siden Iran sa det ikke lenger ville føle seg forpliktet av avtalen, hvis det ikke fikk bedre betingelser. Talsmannen innrømmet at iran allerede har firedoblet kvantumet med uran.

Kamalvandi acknowledged that the country already quadrupled its production of low-enriched uranium.

Det som gjør denne uttalelsen spesiell er at regimet velger å gå ut med den på et tidspunkt da spenningen er høy som følge at angrepene på to tankskip før helgen. USA mener at Iran sto bak og mener videoen av Revolusjonsgarden som fjerner en magnetmine fra det japanske skipet, beviser det.

 

Spokesman: Iran to break stockpile limit set by nuclear deal

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.