Gay-kulturen står sterkt i Tel Aviv. Ingen tvil om det. Det er tankevekkende i betraktning av hvor mye de religiøse betyr i Israel. Selv byråene skriver: «Kontrasten er enorm til resten av Midtøsten, hvor de som uttrykker en annen seksuell legning, ofte risikerer forfølgelse.» 250.000 deltok i årets parade. Det er det høyeste antall til nå. NTB/DPA/AP: »

– Vi har alle gjort oss fortjent til retten til å heve våre stemmer og komme hit og si at etter den lange reisen vi har tilbakelagt, så er det fortsatt mye som gjenstår, sa Tel Avivs ordfører Ron Huldai til folkemengden.

Det er bred støtte til lhbtq-personers rettigheter i det israelske storsamfunnet, men likekjønnede par har fortsatt ikke lov til å gifte seg og har problemer med adopsjon og surrogati.» Israelerne kombinerer generell anerkjennelse med grenser når det gjelder barn.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.