Nytt

En bombe eksploderte på en buss i Tel Aviv ved 12-tiden. 21 passasjerer ble såret, tre av dem alvorlig. Hamas hilste terroren med glede. På Shifa-sykehuset delte man ut kaker til alle for å feire terroren.

 

The explosion on the Dan bus took place on the corner of two major Tel Aviv thoroughfares, Shaul Hamelech and Weitzmann, in an area with many office buildings and heavy pedestrian traffic. The Kirya compound, headquarters of the Israeli military, is nearby.

According to reports, a man was seen placing a bag on the bus and then running away, leading to a police chase through the streets of Tel Aviv. There were also unconfirmed reports of a second suspect. Police arrested at least one person in connection with the bombing, in the stock market compound in nearby Ramat Gan.

Tel Aviv har ikke opplevd terror siden 2006. Da sprengte en selvmordsbomber seg selv i luften på en gaterestaurant og tok med seg 10 sivile i døden. Det siste terrorangrepet i Israel var i Dimona i 2008. Da ble én drept. Israel har m.a.o opplevd fire år uten bomber.

Buss-bomben vil rive opp gamle sår og minne israelerne om hva de risikerer. Det vil styrke oppslutningen om et eventuelt  vedtak om å gå inn med bakkestyrker.

Det sier mye om Hamas at delte ut kaker til ansatte og pasienter på Shifa-sykehuset, der Mads Gilbert nå arbeider. Hvilken bevegelse deler ut kaker til pasienter som selv er skadd? Det er en hyllest til hevnen og terroren. Men et slikt spørsmål kommer neppe NRK og avisene til å stille Gilbert.

 

Sweet cakes were handed out in celebration at Gaza’s main hospital in response to news of the bombing, Reuters reported. According to other reports from Gaza, celebratory gunfire was audible as the bombing was reported on the radio.

 

http://www.timesofisrael.com/chaos-in-tel-aviv-as-bus-explodes/