Hong Kong Chief Executive Carrie Lam speaks at a news conference in Hong Kong, China, June 15, 2019. REUTERS/Athit Perawongmetha

Kina støtter Hongkongs leder Carrie Lams beslutning om å legge et omstridt lovforslag på is.

– Den kinesiske regjeringen gir uttrykk for støtte, respekt og forståelse for Lams beslutning, sier det kinesiske utenriksdepartementets talsmann Geng Shuang.

Lam, som ble utpekt til vervet som Hongkongs øverste leder av Kinas president Xi Jinping i 2017, besluttet lørdag å legge behandlingen av et lovforslag som innebærer en utleveringsavtale med Kina, på is på ubestemt tid. Det skjedde etter en uke med protester og demonstrasjoner. Motstandere av lovforslaget frykter at en slik lov i praksis vil åpne for å utlevere politiske aktivister og sende Beijings meningsmotstandere i hendene på det kinesiske rettsvesenet.

Geng sier Hongkongs innbyggere fortsatt kan nyte godt av «rettigheter og frihet» som ble garantert da Beijing overtok kontroll over den tidligere britiske kolonien i 1997. Geng sier også at det er ikke bare å Kinas interesse, men også verdenssamfunnets interesse, å «opprettholde Hongkongs velstand og stabilitet».

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂