I USA er trailerpark et kjent begrep og noen er utbygd til å minne om vanlige hjem, bare på hjul. Foto: Dr. Zak Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Campingplassene har merket en økning i henvendelser fra folk som ønsker å bo der permanent. SV og Rettferd for taperne er bekymret.

Ifølge dansk TV 2 får danske campingplasseiere stadig henvendelser fra mennesker som ønsker å bo permanent i campingvogn, noe som ofte har økonomiske årsaker. Også i Norge har man sett et økt antall henvendelser fra personer som ønsker å bo permanent eller over lengre tid på campingplasser, skriver ABC Nyheter.

Lederen av kommunal og forvaltningskomiteen på Stortinget, SVs Karin Andersen, mener tendensen er urovekkende:

– Folk som trenger permanent eller midlertidig bolig, presses ut av boligmarkedet, både på grunn av pris, at bostøtten er svekket og av «hyblifisering». Boligmarkedet har blitt en forskjellsmaskin og det må være et alvorlig varsku til regjeringen når folk må bo på campingplass. Dessverre har kommuner også henvist vanskeligstilte til å bo på campingplass, noe som er dyrt og dårlig, sier Andersen til avisen.

Også generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd for taperne er bekymret for «trailer park-tendenser» i Norge.

– Det kan vitne om mangel på en aktiv boligpolitikk i Norge. Særlig gjelder dette storbyene og andre pressområder, sier Slaathaug.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.