Drapet skjedde på Strømmen i april i år. Nå innrømmer politiet at de ikke tok trusselsituasjonen alvorlig nok.

Politiet innrømmer at de ikke tok faremomentene alvorlig nok i saken på Strømmen utenfor Oslo som endte med drap. Hvor mange slike drap må skje før politiet tar varslene alvorlig?

Krisesentersekretariatet er svært kritisk til at politiet ikke foretok en trusselvurdering da kvinnen som ble drept på Strømmen, tok kontakt før drapet.

Kvinnen, som ble drept i april, hadde vært i kontakt med politiet flere ganger i forkant av drapet og var utstyrt med voldsalarm. Den siktede mannen var involvert i flere av hendelsene.

Leder av Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl er svært kritisk til at politiet i Øst politidistrikt ikke foretok en trusselvurdering da kvinnen var i kontakt med politiet flere ganger før hun ble drept. Hun mener at Spesialenheten for politisaker må etterforske saken.

– Politiet må foreta trusselvurdering i alle partnervoldssaker. Dette er tjenesteforsømmelse. Drapet kunne vært avverget, sier Smaadahl.

I etterkant har politiet gått gjennom sin kontakt med kvinnen.

Leder for felles enhet for forebygging Camilla Giske i Øst politidistrikt sier til TV 2 at politiet burde ha gjennomført en risikovurdering.

– Når vi ser utfallet av hendelsen, er det tydelig at en SARA-vurdering burde ha vært gjennomført, sier politiinspektøren.

En SARA-vurdering er et risikovurderingsverktøy med fokus på partnervold.

Både den siktede og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. De tok ut separasjon i 2017. Den døde kvinnen var født i 1985, og de to hadde en åtte år gammel datter sammen. (NTB)

Det er bra at politiet er ærlige nok til offentlig å bekjenne sin feilvurdering. Kan det ha noe å gjøre med at politiet ikke har de nødvendige verktøy? Voldsalarm og besøksforbud hjelper ikke. Men å flytte mor og barn krever store ressurser. Er det mangel på slike som gjør at man velger en løsning som gjør kvinnen og barnet sårbare?

Det har vært litt for mange slike drap de senere år. Ser vi tegn til en oppsummering? Stiller mediene spørsmål ved om politiet har mulighet til å løse oppgavene med dagens midler? Eller er det for politisk ubekvemt?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.