Deler av drapet av en kvinne på Strømmen mandag skal ha blitt filmet av et vitne. Videoen sirkulerer på sosiale medier, og politiet prøver å få slettet filmen.

– Vi ber om at alle som kommer over denne videoen, ikke ser på den, sletter den og ikke deler den videre, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Videoen skal ha blitt tatt opp av et tilfeldig vitne, og politiet fikk opplysninger om opptaket i forbindelse med en rundspørring i området og vitneavhør. Kripos er koblet inn i forsøket på å få fjernet opptaket fra nettet.

Kvinnen hadde voldsalarm på bakgrunn av et anmeldt forhold i fjor, men politiet bekrefter at den ikke ble utløst.

Kvinnens tidligere ektemann ble i 2014 dømt for vold mot henne, men hadde ikke besøksforbud. Han er siktet for drapet på kvinnen og har i avhør erkjent straffskyld.

Han ble pågrepet utenfor kvinnens bolig etter at naboer hadde sett ham utenf­or huset med blod på hendene og en kniv.

Både den siktede og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. De tok ut separasjon i 2017. Den døde kvinnen var født i 1985, og de to hadde en åtte år gammel jente sammen. Datteren er nå ivaretatt av barnevernet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂