Familiefaren Kim Hansen (52) ble brutalt slått i hjel i den lille byen Frederikssund nordvest for København, tidlig lørdag morgen.

Ifølge politiet har gjerningsmennene filmet opptakten til mordet, og videomateriale er delt på Snapchat.

– Noen av gjerningsmennenes videoopptak er delt på sosiale medier. I hvert fall et forspill til det som skjedde. Nu undersøker vi hva som ellers foreligger av opptak og i hvilken grad det har vært delt, sier visepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard til Ekstra Bladet.

Politiet etterlyser vitner til overfallet, som fant sted klokken halv seks om morgenen.

– Vi er veldig interessert i å høre om hva som kan ha blitt lagt ut på sosiale medier. Enten fra folk som har sett eller mottatt video.

52 år gamle Kim Hansen hadde sammen med gode venner feiret sin favorittklubb FC Københavns seier over Randers da han ble drept på vei hjem fra The Legends Bar i Frederikssund. 

Da han var på vei hjem så han ifølge politiet en «mistenkelig affære» og ringte politiet.

– Han henvendte seg til gjerningsmennene – og så endte det i tragedie. Han ble utsatt for svært grov vold, sier Bjørke Kierkegaard.

Patruljen kom raskt på plass. Kim Hansen fikk førstehjelp og ble sendt av gårde i ambulanse, men klokken 06.20 ble han erklært død.

To 17 år gamle menn ble pågrepet, siktet for drap og fengslet for mistanke om vold med døden til følge.

17-åringene har erkjent en mindre voldshandling, men den skal være utført i nødverge. Begge benekter drap, men varetektsfengsles frem til 1. april. Ekstra Bladet har ikke fått svar fra siktedes advokater.

Ekstra Bladet: Kim tævet ihjel: Optakten filmet og delt

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.