Det var Aina Hynnes sønn Anders Baardseth som fredag la ut en melding på sosiale medier om at hans mor var blitt slått i hjel av en flyktning som hun hadde hjulpet i en årrekke.

NTB skriver:

Den siktede mannen meldte seg selv på Kongsvinger politistasjon i 12.45-tida fredag. Opplysningene han ga, gjorde at politiet rykket ut til en adresse på Kirkenær i Grue. Der fant de den 75 år gamle kvinnen hardt skadd. Hun døde etter ankomst til sykehuset på Kongsvinger.

Ifølge Glåmdalen er den siktede mannen en som Aina Hynne har kjent og hjulpet i snart ti år.

Søsteren til Aina la til at flyktningen var fra Afghanistan.

Det er etter hvert blitt mange hjertevarme mennesker som er blitt ofre for innvandrere som de har tatt inn i sitt hjem av ren nestekjærlighet. I de fleste tilfellene ender det heldigvis ikke med drap, men ofrene er ofte tilbakeholdne med å fortelle sin historie. Det gjør for vondt å bli sveket og angrepet av dem som er blitt gitt hjelp og støtte. Man vil helst tenke at det er traumer og sinnslidelse som styrer gjerningsmennene, og ikke direkte ondskap og utnyttelse.

Glåmdalen.no

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.