Britiske myndigheter, politikere og mediene ble sjokkert da de så hvor mange tilhengere Tommy Robinson har. De følger med og sprer hva som skjer med ham og hva han selv sier. Hvordan skal myndighetene, techselskaper og mediene stoppe munnen på Robinson uten å gi også tilhengerne munnkurv? Facebook truer allerede med å stenge kontoene til de som videreformidler Tommy-stoff. Fra situasjonen utenfor rettslokalet da Tommy måtte møte for å ha vist «forakt for retten». 23. oktober 2018. Reuters tekst: «Supporters of far right activist Stephen Yaxley-Lennon, who goes by the name Tommy Robinson» klarer å klemme inn to negativer på en kort setning. Foto: Henry Nicholls/Reuters/Scanpix

Aktivistgrupper som er samarbeidspartnere til myndighetene forsøker nå legge press på eierne av betalingstjenester slik at det ikke lenger skal være mulig å få inntekter annet enn ved direkte bankoverføring. Selv det kan bli vanskelig.

Det er et forsøk på å strype ytringsfriheten i demokratiets navn.

Aktivistene/venstresiden sier de forsvarer demokratiet. Det minner om vandrehistorien fra Vietnam-krigen: For å redde landsbyen fra å falle i Vietcongs klør, måtte den ødelegges.

Facebook har gått foran ved å hive ut Tommy Robinson. «De» har sett seg ut Robinson og ønsker å statuere et eksempel. Robinson sier det selv: Jeg er ved å bli en «unperson», dvs en som nektes å være seg selv i det offentlige rom. Dette er noe mer enn å frata ham ytringsfriheten. Det er å frata ham retten til å være borger.

Paypal hev ham ut allerede i 2018:

In November 2018, PayPal banned donations to the anti-Islam activist, with the online payment company saying that its services wouldn’t “be used to promote hate, violence, or other forms of intolerance that is discriminatory”.

Labour vil ha mer

Det er talende at det britiske Arbeiderpartiet har gått i spissen for utstøtingen og krever at Robinson skal nektes å delta i det offentlige rom.

Hva slags utsikter har Arbeiderpartiet med en slik kurs? Hvem kommer til å støtte dem?

For hver eneste gang norske medier sviner til Robinson ved å si at han stiftet English Defence League, eller ble tatt i lånesvindel og misbruk av en annens pass, er de med på å bære ved til bålet. De unnlater å sette disse forholdsvis små overtramp i lyset og unnlater systematisk å nevne det som gjør at Robinson i dag er en helt for mange, ikke bare i Storbritannia.

Hvis eliten skal klare å gjøre ham til en ikke-person kan ikke Robinsons fortjenester nevnes, som at han forlot English Defence League pga radikalisering, eller hans kamp for jentene som er blitt misbrukt av muslimske gjenger.

Nå stiller Robinson opp til EU-parlamentet. Liksom Ilhan Omar og Rashida Tlaib er Brorskapets representanter i Kongressen, er Robinson britenes talsmann i Brussel. Men det perspektivet vil ikke mediene for noen pris gå med på.

Mastercard

BuzzFeed har storyen om hvordan aktivister forsøker å overtale/tvinge aksjonærene i Mastercard til å gå med på at det opprettes et menneskerettsråd som skal sitte i ledelsen og avgjøre hvem som får lov å bruke Mastercard. Dette er hardcore folk som ønsker å kvele alternative stemmer. Hensikten er åpenbar ved adjektivene de hekter på de som skal kveles: Far right. Denne sekkebetegnelsen kan utvides etter behov.

BuzzFeed er litt bekymret, men følger strømmen.

Som vi ser fra andre sammenhenger og historiske eksempler: Hvis man først slipper mobben løs, er den ikke til å stoppe.

Første steg er å sluke terminologien slik BuzzFeed gjør. Deretter er det gerade aus, rett frem:

Activists have successfully forced Mastercard to hold a vote by shareholders on a proposal which, if passed, could see the company monitoring payments to global far-right political leaders and white supremacist groups.

The proposal aims to see Mastercard establish an internal “human rights committee” that would stop designated white supremacist groups and anti-Islam activists, such as Tommy Robinson, from getting access to money sent from donors using the company’s card payment services.

Bange anelser

Forretningsfolk er ikke dumme. Det aner dem at disse kravene betyr trøbbel.

Men Facebook, Amazon og Google har gått foran og vist vei.  Når folk hives ut fra disse stedene blir de tvunget til å be om donasjoner direkte fra leserne. De blir mer sårbare. Aktivistene viser ingen nåde og går inn for å gi coup de grace, nådestøtet.

It’s been conceived by US-based political activists SumOfUs, who want to escalate the battle against white supremacists and far-right groups from tech platforms like Facebook, Google, Twitter, Patreon, and PayPal to one of the biggest companies in world finance, in an attempt to choke off donations.

Robinson and several other leading figures in the global far right have been forced in recent months to solicit donations directly on their websites via Mastercard, Visa, and American Express after PayPal banned payments to them. Facebook also disabled the donation function on Robinson’s fan page before deleting it completely.

SomOfUs legger ikke skjul på at det er deres motiv: Å kvele motstanderne så de må legge ned. At dette er et forsøk på å kidnappe demokratiet, tier BuzzFeed om. Det var forresten en redaktør herfra som var invitert av Oslo Redaktørforening til å forklare hvordan man avslører fake news.

Donald Trump er selvfølgelig hovedmålet for denne kampanjen, til syvende og sist. Han er den store hvite supremasisten.

Fienden på innsiden

Man skal være bra dum eller naiv for ikke å kjenne det lukter svidd.

Det er derfor et dårlig tegn at US Securities and Exchange Commission, tilsvarende Finanstilsynet, har gitt grønt lys for at aktivistene kan legge frem sitt forslag på generalforsamlingen, stikk i strid med ledelsens ønske!

Documents seen by BuzzFeed News reveal that the US Securities and Exchange Commission has given the green light for shareholders to get the chance to vote on the formation of the committee, despite staunch opposition from the Mastercard board and executives.

Så kan de bare ta det «derfra»: BuzzFeed gjør ikke noe forsøk på å undersøke hvem som står bak gruppene som er selvbestaltede inkvisitorer. Men de nevner noen av de utestengte og en blogg som Sultan Knish vet vi er seriøs, men politisk langt unna BuzzFeed.

In the material to be sent to shareholders, the activists refer to a website called Blood Money, which tracks online payments to white supremacist groups from the likes of Mastercard, American Express, and Stripe. The website currently claims that Mastercard services are being used by groups like Counter-Currents Publishing, Covenant People’s Ministry, the United West, Sultan Knish, and the Fitzgerald Griffin Foundation.

BuzzFeed lenker ikke til nettstedene så man kan sjekke selv. De er med på heksejakten.

Venstrefløyen, store medier, og kommersielle aktører deltar i jakten på høyresiden. Når også statlige etater gir sin velsignelse blir det vanskelig å overleve.

Venstresiden unngår selvsagt å diffrensiere, at også vanlige konservative klassifiseres som far right, er selvsagt.

Slik har det vært lenge.

Som det kommenteres på en norsk facebook-side idag: Mobben overtar.

 

 

 
Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Hvis du ønsker å unngå en slik utvikling bør du vurdere å støtte Document, før det er for sent:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂