Sylvi Listhaug møter folket i Drammen 1 mai. Foto Terje Pedersen / NTB scanpix

Full stopp for flyktninger i områder i Norge der andelen ikke-vestlige innvandrere er for høy. Listhaug foreslår at syv kommuner får flyktningstopp, og vetorett for kommuner som ikke vil ha flere flyktninger.

– Vi kan ikke lenger tillate oss å ha en naiv tilnærming til den utfordringen innvandringen gir, sier Sylvi Listhaug til VG.

Kommuner som har over 15 prosent andel ikke-vestlige innvandrere skal ikke bosette flere flyktninger, foreslår Frp-nestlederen. Dersom de likevel gjør det, skrur staten igjen støttekranen. Dette gjelder Oslo, Lørenskog, Drammen, Skedsmo, Rælingen, Ullensaker og Askim kommuner, sier hun.

Nettopp i dag talte Listhaug på Strømø torg i Drammen, hvor hun forklarte at dette må til for å unngå svenske tilstander.

– Det betyr at det ikke skal bosettes flere flyktninger i Drammen, sa hun til applaus fra de frammøtte, ifølge NTB.

– Det skal ikke bosettes flere flyktninger i Drammen, sa Sylvi til drammenserne på Strømø torg i Drammen. Foto Terje Pedersen / NTB scanpix

Listhaugs innvandringsutvalg har kartlagt andelen innvandrere i Oslo og funnet at følgende områder ville vært definert som en ghetto i Danmark (innvandrerandel i parentes): Rommen (67), Haugenstua (66), Furuset (63) og Fossum (63).

– En rekke andre områder nærmer seg og om få år vil et område med 100.000 innbyggere nå grensen for hva danskene definerer som getto. Vi vil derfor fremme tre konkrete forslag til tiltak, sier Listhaug.

Vetorett for kommuner som har fått nok

Det første er forslaget om at kommuner med mer enn 15 prosent ikke-vestlige innvandrere ikke skal bosette flere flyktninger.

Det andre er at man skal nekte flyktninger som ikke kan dokumentere at de er selvforsørget å flytte til disse kommunene eller områdene. Flyktninger skal ikke kunne flytte fra bosettingskommunen før det har gått ti år, med mindre vedkommende kan forsørge seg og sin familie, sier Listhaug.

Det tredje er at kommunene skal få vetorett dersom de ikke vil ha flere flyktninger. Staten ved Integrerings- og mangfoldsdirektoratet skal nektes å overprøve en kommune hvis kommunen sier stopp, ifølge Listhaug og Frps innvandringsutvalg.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂