Nytt

En del soldater og medlemmer av nasjonalgarden har gått over til opposisjonen – med sine våpen intakt. Hvor mange de er, vites ikke. Men det at Guaido våger å si at loddet er kastet må bety at han har gjort en kalkyle på at han har nok væpnede bak seg til å utfordre regimet. Trolig handler han ikke uten konsultasjon med Washington. La Carlota-flyplassen utenfor Caracas 30. april. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix 

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido oppfordret tirsdag til væpnet oppstand for å få veltet regimet til president Nicolas Maduro. Guaido synes å satse alt på ett kort.

 

Venezuelan opposition leader Juan Guaido on Tuesday called for a military uprising to oust President Nicolas Maduro and violence broke out at anti-government protests as the country hit a new crisis point after years of political and economic chaos.

Guaido ser ut til å satse på at 1. mai kan bli en dag hvor regimet kan tvinges i kne. Han har nå væpnede soldater på sin side.

Guaido, in a video posted on Twitter earlier on Tuesday, wrote that he had begun the “final phase” of his campaign to topple Maduro, calling on Venezuelans and the armed forces to back him ahead of May Day mass street protests planned for Wednesday.

Så langt har det ikke skjedd noe som minner om en opptrapping.