Politiet har startet etterforskning av en voldshendelse i Stavanger. Det sirkulerer en video av hendelsen på internett, og partene skal inn til avhør.

– Politiet er kjent med at det sirkulerer en video på sosiale medier som viser en voldshendelse i Stavanger sentrum. Politiet har opprettet sak på forholdet og har startet innledende etterforskning, opplyser operasjonsleder Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt i en pressemelding søndag kveld.

– Politiet er kjent med identiteten til partene og disse vil bli innkalt til avhør. Politiet har ikke ytterligere informasjon i saken nå, opplyser Skårland videre.

Vaktsjef Morten Frogum ved Stavanger politistasjon bekrefter overfor TV 2 at en person har meldt seg for politiet.

– Det har vært en person som har tatt kontakt og gitt til kjenne at det er ham som utøvde volden, sier Forgum til kanalen søndag kveld.

Slettet videoen
Terje, faren til offeret, skriver i en Twitter-melding at hans sønn sist helg ble utsatt for uprovosert, blind vold i Stavanger sentrum. Han skriver at de lørdag fikk tak i en video av hendelsen som han selv valgte å dele i håp om at politiet ville klare å finne ut hvem som slo og hvem som filmet. Han setter pris på at personen som trolig sto bak angrepet, nå har meldt seg.

– Det er gledelig og det viser at det var riktig å dele videoen. Det er synd at man må gå til disse skrittene, for det har jo vært belastende, også for folk som har vært i mistanke, men som ikke har hatt noe med det å gjøre, sier han til kanalen.

Han slettet videoen fra sosiale medier senere søndag kveld.

Blackout
Terje forteller til Dagbladet at sønnen var i ferd med å gå litt tidlig hjem fra byen lørdag forrige helg, da han ble slått rett ned.

Han forteller at sønnen ikke husker noe fra hendelsen, at han ikke visste hva som hadde skjedd, og at han følte seg slapp og ukonsentrert hele uka. Seks dager senere ble han fortalt av en bekjent hva som hadde skjedd, og ble vist videoklippet som sirkulerte på nettet.

– Han skal i avhør neste uke, i tillegg til å få skannet hodet. Han har jo ikke visst at han hadde blitt nedslått. I dag har han det litt tungt, forteller faren.

Faren forteller til Dagbladet at han har fått vite av politiet at slik uprovosert, blind vold er et kjent fenomen, der enkelte guttemiljøer lager «ukas video» og konkurrerer seg imellom.

– Vi ser stadig mer av dette opp mot helgefyll og slår selvfølgelig hardt ned på denne typen atferd, sier Frogum til TV 2.

NTB

 

 

Ps. Document har sett videoen som sirkulerer. Det er norske gutter og volden er brutal. Her er et stillbilde: