Nytt

Illustrasjonsfoto

De to mennene, som begge kom til Norge som mindreårige afghanske asylsøkere i henholdsvis 2012 og 2015, er begge varetektsfengslet ifølge rettsmøter i Stavanger tingrett idag. Det var stor risiko for at de ville forsøke å reise ut av landet for å unndra seg straff, mente retten.

Tiltalen mot de to mennene på 18 og 24 år er grov voldtekt mot en 15 år gammel jente i et bolighus i Stavanger i fjor. Voldtekten skal ha skjedd natt til 28. april i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

NTB skriver:

Begge menn ble pågrepet senere samme dag som det anmeldte forholdet skjedde. Kort tid etter ble en av dem løslatt.

Ifølge den svært alvorlige tiltalen skal først den yngste mannen ha forgrepet seg på fornærmede. Deretter skal den eldste av de to ha kommet til og deltatt i overgrepet.

Mandag ble begge varetektsfengslet i Stavanger tingrett for en periode på fire uker.

Allerede i april i fjor ble de to begjært varetektsfengslet av påtalemyndigheten. Den gangen kom retten til at vilkårene for fengsling ikke var til stede for den yngste mannen. Den eldste ble varetektsfengslet i to uker.

Grunnen til at påtalemyndigheten får medhold i begjæringen om fengsling denne gangen, er at retten er enig i at det foreligger en fluktfare. Begge de tiltalte kom til Norge mindreårige asylsøkere og har ingen sterk tilknytning til Norge. Retten mener det er stor fare for at de vil forsøke å unndra seg straffeforfølging om de får gå fritt i påvente av rettssaken. Ved en eventuell dom er sjansen stor for at de to utvises fra landet.

Document

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her


Les også