Sakset/Fra hofta

Venstres landsmøte på Hell i Stjørdal (haha, ja vi ser humoren her) ser ikke ut til å være noen stor velgervinner. Trine Skei Grande sier at de må fremsnakke hverandre i partiet. Abid Raja lurer kanskje på hva hun mener med det, etter at han sykmeldte seg fordi Grande hadde «fremsnakket» ham.

Grandes selvkritikk er, som vanlig, sterkt begrenset:

– Vi har ikke vært flinke nok til å følge opp de sakene som dere som jobber lokalt plukker opp. Der må vi skjerpe oss. Der må jeg skjerpe meg, sa hun.

Hun takket alle de som har stått fram med sine metoo-historier.

– Til alle dere som sto fram, vil jeg si: takk for motet deres. Takk for at dere sto fram. Og til helsike med dem som kjempet mot dere, sa Grande.

Det var stor jubel og lang applaus fra salen som fremdeles støtter en leder som har sendt partiet deres til knestående. Man ville trodd at når Venstre-medlemmene så ett-tallet på meningsmålingene, så ville det ha ført til noen reaksjoner, men nei. Venstre fortsetter i sin nedadgående spiral.

Nettavisen spurte sine lesere:

Samarbeidet og kommunikasjonen på toppen ser ut til å være så som så. NRK så seg nødt til å spørre om Grande og Raja i det hele tatt snakket sammen:

 

 


Men NRK ga seg ikke der og presset Raja:

 

Trine Skei Grande mener at hun nettopp har snakket med Raja. Ja, både til frokost og lunsj!


Dette er ufrivillig politisk satire!

På toppen av det hele kom Stein Erik Hagen og sa at han ville støtte Rajas Venstre med 1 million kroner.  Rajas Venstre? Det er et helt annet enn Grandes Venstre, må vite.

– Jeg kan bekrefte at vi har bestemt oss for å støtte Venstre med en million kroner foran årets lokalvalg. Vi sender pengene via Akershus Venstre, fordi det er Abid Raja som har tatt kontakt med meg og fordi jeg opplever at han gjør en god jobb for å fremme gode liberale verdier i Norge, sier Hagen til VG.

Men det er flere som vil markere seg i disse Venstre-landsmøtedager. Venstre-veteranen Per A. Thorbjørnsen kliner til med å si at det er vår plikt å hente folk fra flyktningleirene på de greske øyene og behandle asylsøknadene her!

– Jeg syns det er vår plikt å gi beskjed: Her sitter vi med en stor utfordring, og vi gjør alt for lite. Dette er en situasjon som langt på vei er glemt, det er ikke langt unna våre egne nærområder. Det er et yndet ferieparadis for nordmenn, og det sitter 16.000 mennesker i overfylte leire på seks-syv av de greske øyene, sier Thorbjørnsen, som er gruppeleder i Stavanger og landsstyremedlem i Venstre.

Man kan si mye om Venstre, men kjedelige er de ikke.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!