Nytt

PST ønsker å straffeforfølge norsk-svenske Michael Skråmo, som er pågrepet i Syria.

IS-terroristen og -rekruttereren er pågrepet i Syria, meldte SVT i dag. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor VG at de ønsker å straffeforfølge ham.

Skråmo er ifølge den svenske TV-kanalen pågrepet av den kurdiske YPG-militsen i området rundt byen Baghouz, det siste IS-kontrollerte området i Syria som nå er i full oppløsning. YPG har foreløpig ikke bekreftet opplysningene, ifølge NTB.

– Han er en norsk borger som vi har etterlyst internasjonalt for pågripelse, og han er siktet for deltakelse i en terrorgruppe (ISIS), sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til VG.

ISIS er en annen betegnelse for ekstremistgruppen IS.

Michael Skråmo ble ifølge svenske SVT pågrepet mandag av den kurdiske YPG-militsen i området rundt byen Baghouz, det siste IS-kontrollerte området i Syria som nå er i full oppløsning. YPG har foreløpig ikke bekreftet opplysningene.

– Vi kjenner ikke omstendighetene rundt pågripelsen, som heller ikke er bekreftet. Derfor er det for tidlig å si noe den videre prosessen. Hans virksomhet før han dro ned til Syria og hans virksomhet der nede kan vi ikke si noe om på dette tidspunkt, sier Hugubakken.

– Generelt når det gjelder norske fremmedkrigere som pågripes der nede, så ønsker vi å straffeforfølge alle vi mener det er grunnlag for, påpeker han.