Nytt

En mann i 40-årene ble søndag morgen pågrepet i Halden, mistenkt for å stå bak en rekke tilgrisinger som har rammet byen de siste ukene.

I flere uker har noen smurt avføring på bygninger i Halden, og i helgen eskalerte det. En rekke tiltak har vært diskutert for å forsøke å fakke tyven, blant annet å sette opp videoovervåking. Søndag morgen ble imidlertid den antatte gjerningsmannen pågrepet ved en tilfeldighet.

– En patrulje traff en mann med mistenkelig oppførsel. Ved kontroll har denne mannen en ryggsekk med poser inneholdende avføring. Mannen er i 40-årene og er polsk statsborger. Han er kjørt i arresten og vil bli fremstilt for avhør i løpet av dagen, opplyser Øst politidistrikt.

Ifølge Halden Arbeiderblad startet problemet første gang 31. januar i år. Siden den gang har både Frelsesarmeen, kommunen, en varmestue og kemneren blitt smurt inn med ekskrementer. Lørdag var inngangsdøren til Nav tilgriset med bæsj. Ordføreren skriver på sin Facebook-side at brannvesenet brukte en time på rengjøring lørdag.

Kjøp bokpakken med bestselgerne fra Document Forlag her!