Da Trøndelag Ap foreslo Giske-støttespiller Eva Kristin Hansen til Aps valgkomité, skal Hadia Tajik ha forlangt en plass til Martin Kolberg, ifølge VGs kilder.

Ifølge VG var det fordi nestleder Tajik mente at Arbeiderpartiets valgkomité måtte balanseres ved at hennes nære partikollega Martin Kolberg også måtte få plass i komiteen.

Det var i januar partiledelsen i Arbeiderpartiet lagde et forslag til hvem som skal sitte i valgkomiteen foran årets landsmøte. Komiteen skal ta stilling til om partiet på landsmøtet i april skal utnevne en ny andre nestleder for å erstatte Trond Giske.

På overtid i prosessen ble Eva Kristin Hansen, stortingsrepresentant og visepresident i Stortinget, foreslått til komiteen av sitt eget fylkeslag Trøndelag Ap. Hansen skal internt i partiet regnes som en nær støttespiller for Giske, ifølge VG. Ifølge avisen skal det å foreslå Hansen ha møtt motstand internt i fylkeslaget. Nestleder May Britt Lagesen skal ha sagt at det ville sende helt feil signaler å foreslå Hansen fordi fylkeslaget måtte vise at man tok Giske-saken på alvor.

Vinteren 2017/18 behandlet Arbeiderpartiet til sammen et tjuetall varslingssaker om seksuell trakassering og upassende oppførsel mot ulike personer i partiet. Flere av varslene omhandlet Giske, og saken endte med at han 7. januar i fjor trakk seg fra nestledervervet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂